Harmadik fordulóba jutott a DVTK lovasa az Európa-bajnokságon

Megosztás

Első felnőtt idényében máris túlszárnyalta a várakozásait Szuhai Péter, aki a 42. helyen végzett Milánóban.

Augusztus utolsó és szeptember első napjaiban Milanóra figyelt a lovassport az idei Európa-bajnokság alkalmából, ahol diósgyőri díjugratónak is szurkolhattunk. Szuhai Péter első felnőtt idényben már a kvalifikációval valóra váltotta gyerekkori álmát, és bravúros továbbjutásával a harmadik fordulóba tovább is tudta szőni azt, ahol végül a 42. helyen zárt – tudósított a DVTK honlapja.

Szuhai a programlovával, Chacco’s Girlstarral a szerdai vadász versenyszámban mutatkozott be a kontinens legjobb díjugratóit felvonultató 85 fős mezőnyben, ahol kiváló teljesítménnyel egy verőhibával és gyors pályát teljesítve 34. lett.

Másnap a 160 cm-es hibaidős versenyszám következett, ahol a tét a másnapi fordulóba, azaz a legjobb 50 lovas közé kerülés volt. Szuhai Péter ezúttal is remekelt és négy hibaponttal a 26. helyre jött előre.

A tavaly még az utánpótlás kategóriában versenyző lovas így hatalmas bravúrt elérve a 160 cm-es középdöntő második fordulójában is lovagolhatott, ahol végül sajnos három verőhibát ejtett. Szuhai így ugyan nem került be a vasárnapi döntőbe jutó legjobb 30 közé, azonban a gyerekkori álmát – amely az Európa-bajnoki kijutás volt – tovább tudta szőni azzal, hogy a mezőny első felében zárt pályafutása első felnőtt kontinensviadalán.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek